برگزاری سمینار روشهای بهینه جذب سرمایه گذاری خارجی مبتنی بر مشارکت بخش دولتی و خصوصی
1395/06/17
دکتر پیمان مولوی به دعوت سازمان برنامه و بودجه استان کردستان سمیناری با عنوان روشهای بهینه جذب سرمایه گذاری خارجی مبتنی بر روش مشارکت بخش دولتی و خصوصی ” در مورخ 11 شهریور 95 برگزار نمودند.
در این سمینار که با حضور مدیران ارشد استان و مدیران سازمان برنامه و بودجه کردستان برگزار گردید، دکتر مولوی با اشاره اهمیت سرمایه گذاری خارجی و نیاز های کشور به سرمایه بین المللی به تبیین روش های نوین و قابل اجرا در استان نمودند.
وی با اشاره به عدم وجود زیرساخت های لازم تامین مالی اعم از رتبه بندی اعتباری بین المللی شرکتها و پروژه ها ، طرح های
توجیهی قابل قبول بانکی بین المللی و گزارشات مالی در سطح بین المللی ، تامین مالی بین المللی را فارغ از ترند شدن کنونی راه نجات پروژه ها دانستند.
دکتر مولوی با اشاره به بالا بودن میانگین موزون هزینه سرمایه شرکتهای ایرانی به سبب بالا بودن هزینه بدهی و هزینه حقوق صاحبان سهام ، یکی از راه های غلبه به فضای کنونی را شراکت پذیری شرکتهای ایرانی با شرکتهای بین المللی دانست و در کوتاه مدت این روش را مناسب برای کاهش هزینه سرمایه شرکتها و پروژه ها در استان تلقی نمودند.
روش های توسعه زیرساختها با مشارکت بخش خصوصی مبتنی بر مدل PPP پرداخته شد و با مطالعه موردی کشور کره نیز در این سمینار مورد بحث و کند و کاو قرار گرفت.
مشارکت دولتی-خصوصی Public Private Partnership روشی است که در کشورهای در حال توسعه کارایی فراوانی برای تامین مالی و اجرای پروژه های زیرساختی تامیم و گسترش یافته است.
در این مدل دولت به بخش خصوصی امتیازاتی ارایه می نماید تا اجرای پروژه را برای پیمانکار ، بهره بردار و تامین کننده مالی جذاب نماید.
دکتر مولوی با اشاره به اهمیت این روش برای استان کردستان و اجرای پروژه های زیرساختی با اشاره به بالا بودن میانگین موزون هزینه سرمایه WACC در ایران و تمام شرکتهای استان اجرای پروژه هایشان را می بایست با مشارکت یک پارتنر و برند بین المللی (نه به خاطر خارجی بودن بلکه برای پایین بودن نرخ هزینه سرمایه ) صورت پذیرد.