سمینارها

سمینار تأمین مالی بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی( ویژه سیستم بانکی ایران) در اداره کل اقتصادی و دارایی استان آذربایجان شرقی

سمینار تأمین مالی بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی( ویژه سیستم بانکی ایران) در اداره کل اقتصادی و دارایی استان آذربایجان شرقی
1395/11/08

 کارگاه آموزشی تأمین مالی بین‌المللی و جذب  سرمایه‌گذاری خارجی (ویژه نظام بانکی ایران) به روز دوشنبه مورخ 4/11/1395 و برای بیش از 50 نفر از مدیران و نمایندگان سیستم بانکی و دستگاه های اجرایی در محل سالن کنفرانس این اداره‌کل در تبریز برگزار شد.
رضا حسینی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌شرقی در سخنانی ضمن خیر مقدم‌گویی به حضار هدف از تشکیل کارگاه را آشناکردن همکاران بانکی با مدل‌‌های نظام تأمین مالی بین المللی دانست و گفت: منابع مالی و روش‌های مختلف تأمین مالی به منظور انجام امور اقتصادی در جهت رشد اقتصادی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
وی اظهار کرد: در کشور ما فقط روش بانکی شناخته شده است که به دلیل حجم بالای تقاضا از سیستم بانکی، حتی بانک‌ها فرصت انتخاب مشتری را ندارند. حسینی گفت: به دلیل تحریم سیستم بانکی در سال های گذشته ، ارتباط سیستم بانکی با دنیای خارج محدود شد و مشکلاتی را در به کارگیری روش‌های نوین تأمین مالی به وجود آورد . 
وی گفت: برای برقراری روابط بین‌المللی نیاز به سواد بین‌المللی  و به روز را داریم و توسعه اقتصادی  بدون مراودات بین‌المللی ممکن نبوده و ناگزیر به افزایش مراودات اقتصادی هستیم . وی به اقدام اداره کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌شرقی در برنامه‌ریزی اجرای کارگاه آموزشی اشاره و اظهار امیدواری کرد که این کارگاه‌آموزشی کمک شایانی به تحقق اهداف در زمینه‌ی جذب سرمایه گذاری خارجی و تأمین مالی بین المللی نماید.
در ادامه دکتر پیمان مولوی مباحث مربوط به تأمین مالی بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی را برای حضار تشریح کرد و مهم‌ترین بحث در تأمین مالی را تغییر نگرش دانست .
وی مکانیزم سیستم رتبه‌بندی اعتباری بین‌المللی را توضیح داد و گفت: تمامی کشورهای توسعه یافته در سیستم رتبه‌بندی اعتباری بین‌المللی تعریف شده‌اند. در پایان نیز به ﺳﺅالات مطروحه حضار توسط دکتر پیمان مولوی پاسخ داده شد.
حاضران در این کارگاه یک روزه با سرفصل‌هایی اصول بنيادی تامين مالی ، سيستم رتبه بندی بين المللی ، تامين مالی پيچيده پروژه ای، شناخت تامين کنندگان مالی، منابع تامين مالی پروژه های نفتی و نيروگاهی، دسترسی به حمايت موسسات چند جانبه جهانی ، انجمن های بين المللی توسعه ای و نحوه تعامل با آنها، دسترسی به حمايت موسسات چند جانبه جهانی، انجمن های بين المللی توسعه ای و نحوه تعامل با آنها ، استقراض از بانک های بين المللی توسعه ای، موسسات دوجانبه منبع مالی، دسترسی به منابع تجاری، تجزيه و تحليل فضای کسب و کار، آشنایی با اعتبارات کوتاه مدت (يوزانس)، آشنایی با اعتبار اسنادي با کمک Refinance، آشنایی با اعتبار اسنادي بلند مدت  (Finance)، Corporate Finance، Project Finance، Trade Finance، Mezzanine Finance، Leveraged Finance آشنا شدند