دانشگاه صنعتی امیرکبیر یا پلیتکنیک تهران یکی از دانشگاههای فنی و صنعتی ایران است که در شهر تهران قرار دارد و مشهور به استنفورد ایران است. این دانشگاه علاوه بر تهران، دارای پردیسهایی در بندرعباس، ماهشهر و گرمسار است. دانشگاه صنعتی امیرکبیر نخستین دانشگاه صنعتی ایران است که در سال ۱۳۳۷ رسماً افتتاح شد. نسبت تعداد اعضای هیئت علمی به دانشجو (کارشناسی و تحصیلات تکمیلی) در این دانشگاه در سال ۲۰۱۰، تقریباً ۱ به ۲۱ بوده است. در حالیکه این نسبت در دانشگاههای ایران بهطور متوسط ۱ به ۳۳ است.
معرفی:
پلیتکنیک تهران، نخستین دانشگاه صنعتی ایران و یکی از باسابقهترین مؤسسات آموزش عالی ایران در زمینهٔ فنی و مهندسی است. این دانشگاه در آبان ۱۳۳۵ معادل ۱۹۵۶ میلادی، توسط مهندس حبیب نفیسی و بهدستور محمدرضا شاه پهلوی تأسیس شد.
اولین دوره دانشجویان این دانشگاه در سال ۱۳۳۶ از طریق آزمون داخلی پذیرفتهشدند و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلیتکنیک تهران، بهطور رسمی با پنج رشته مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی نساجی، مهندسی شیمی و مهندسی راه و ساختمان آغاز شد.
از سال ۱۳۵۷ خورشیدی، این مجموعهٔ آموزشی به دانشگاه صنعتی امیرکبیر تغییر نام داد و با گسترش و الحاق سه پردیس بندرعباس، گرمسار و ماهشهر بهآن، هماکنون حدود ۱۴۰۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف در این دانشگاه بهتحصیل مشغولند.
عباس عبدی تاریخچهای از جنبش دانشجویی این دانشگاه را طی سالهای ۱۳۵۷–۱۳۳۸ در کتابی با عنوان جنبش دانشجویی پلیتکنیک تهران نگاشته است. این کتاب را نشر نی منتشر ساخت.
جایگاه دانشگاه در رتبهبندیهای جهانی:
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینهٔ علوم کامپیوتر در رتبهبندی US World News and Reports در رتبه ۹۰ قرار دارد. همچنین پلیتکنیک تهران برای سومین سال پیاپی در نظام رتبهبندی دانشگاه لایدن (سالهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴) بهعنوان برترین دانشگاه ایران معرفی میشود. در اسفند سال ۱۳۹۳ نیز خبر اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان رتبهٔ اول در جمع دانشگاههای صنعتی کشور از طرف ISC اعلام گردید. در ادامهٔ این لیست دانشگاههای صنعتی شریف و نیز دانشگاه علم و صنعت به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار داشتند. در رتبهبندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۱۵، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبهٔ ۲۰۰–۱۵۱ در زمینهٔ ریاضیات قرار گرفت.
دکتر پیمان مولوی به دعوت پلی تکنیک تهران سمیناری را تحت عنوان مدیریت مالی کسب و کار های کوچک و نو بنیاد با حضور کارشناسان، کارشناسان ارشد، مديران مياني و مديران در این دانشگاه برگزار نمودند
بیشتر از این سمینار بخوانید: